Microsoft: Τα Windows 10 θα είναι η τελευταία «νέα έκδοση» των Windows

Τη στρατηγική της όσον αφορά στην κυκλοφορία νέων εκδόσεων των Windows αλλάζει η Microsoft, καθώς, μετά τα επερχόμενα Windows 10, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ανεξάρτητη, standalone νέα έκδοση του λειτουργικού της, αλλά θα τα αναβαθμίζει τακτικά, υπό τη μορφή updates.

Αυτό αποκάλυψε ο Τζέρι Νίξον, ανώτερο στέλεχος της Microsoft, σε συνδιάσκεψη στο Σικάγο, με την εταιρεία να σπεύδει να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του, διευκρινίζοντας ότι τα σχόλια του Νίκον απεικονίζουν την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί λογισμικό. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, πλέον τα Windows θα έχουν περισσότερο τη μορφή υπηρεσίας παρά standalone λειτουργικού προγράμματος, ενώ γίνεται η πρόβλεψη ότι θα έχουν ένα μακρό μέλλον.

Όπως αναφέρει στο BBC ο Στιβ Κλέινχανς, στέλεχος της εταιρείας αναλύσεων Gartner, που ασχολείται με την παρακολούθηση και ανάλυση της δραστηριότητας της αμερικανικής εταιρείας, δεν πρόκειται να υπάρξουν Windows 10, καθώς, άλλωστε, η Microsoft απέφυγε εσκεμμένα να χρησιμοποιήσει το όνομα Windows 9 για το λειτουργικό της, προτιμώντας το Windows 10 για συμβολικούς σκοπούς, υποδεικνύοντας ότι αλλάζει κατεύθυνση σε σχέση με την προηγούμενη πορεία της, κατά την οποία έβγαζε διαδοχικές, standalone εκδόσεις του λειτουργικού της. Κατά τον Κλέινχανς αυτό ήταν πρόβλημα, καθώς η εταιρεία ήταν «κλειδωμένη» σε μια συνεχή κούρσα για την εμφάνιση ενός νέου λειτουργικού κάθε τρία χρόνια, με μεγάλο οικονομικό κόστος, αλλά και προσπάθεια να πειστούν οι καταναλωτές να πάρουν τη νέα έκδοση, αφήνοντας πίσω την παλιά.

Από την άλλη, Windows τα οποία θα ανανεώνονται συνέχεια θα δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στην εταιρεία, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της οποίας από τα Windows προέκυπτε χάρη στις πωλήσεις νέων PC – οπότε και εκτιμάται ότι δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Πηγή: www.naftemporiki.gr